Comenzi la: +40 736 668 663     Email: vanzari@depozitpiscine.ro | Home |  Articole |  Contact
Compara (0)
   Wishlist (0)


Facebook

Categorii
Arhiva
  
Informatii utile » Saune » Sauna de exterior vs sauna de interior

Sauna de exterior vs sauna de interior

In viata de zi cu zi, sauna este folosita de multe ori, fie in centre de agrement, fie in locuintele celor care doresc un astfel de spatiu de relaxare in casa lor. Exista cativa factori de luat in considerare atunci cand vrei sa te decizi daca instalezi o sauna interioara sau un in aer liber. Asadar, inainte sa faci o alegere, ar fi bine sa analizezi avantajele si dezavantajele fiecareia dintre ele pentru a opta pentru cea mai buna varianta.

Sauna de interior

Sauna de interior este cea care este plasata in interiorul unei camere a casei. Instalatiile acestora au numeroase avantaje, cel mai important dintre ele fiind accesul la alimentarea cu apa.
In ceea ce priveste constructia, nu va fi necesara contruirea unei fundatii, mai ales daca sauna este amplasata intr-un colt. O sauna interioara ofera, de asemenea, un mod inedit de a utiliza spatiul disponibil in interiorul unei case, acestea regasindu-se cu precadere in zona de subsol a caselor sau in baile mai mari. Mai mult, amplasarea acesteia in interior inseamna ca utilizarea ei nu va fi afectata de vreme.
In schimb, dezavantajul principal al acesteia este ca daca nu ai o locuinta foarte incapatoare, sauna va ocupa destul de mult din spatiu.

Sauna de exterior

Sauna de exterior este cea care poate fi amplasata in afara casei, adica, in curte sau in gradina, acolo unde te gandesti sa iti creezi propriul spatiu de relaxare. Spre deosebire de cea interioara, o sauna in aer liber ofera o evadare din limitele obisnuite ale unei case si poate fi construita pentru a profita de peisajele din jur.
De asemenea, deoarece constructia nu va fi limitata de restrictii de spatiu sau de alte elemente, va exista o oportunitate in plus din punct de vedere al designului. In plus, daca optezi pentru o cabina sauna exterioara de tip butoi, poti sa ai parte de un design simplu, ce poate fi incadrat in aproape orice locatie.
Aerisirea se realizeaza mult mai usor intr-o sauna in aer liber, iar daca este construita ca o extindere a proprietatii, aceasta poate adauga o valoare semnificativa unei case.
Cu toate acestea, in cele mai multe din cazuri va fi necesara o fundatie pentru a asigura o unitate stabila. Cerintele de apa si energie vor fi, de asemenea, mai greu de instalat, desi problemele de drenaj vor fi mult mai usor de rezolvat.
Pentru oricare dintre cele doua variante ai opta, important este sa tii minte indiferent de tipul de sauna, vei avea nevoie de alimentare cu apa catre spatiul ales. Astfel, va fi nevoie de o aprovizionare constanta cu apa pentru a genera aburi. In plus, incalzitoarele au nevoie de energie pentru functionare, asadar conexiunea de alimentare ar trebui sa fie acolo pentru a asigura caldura in sauna.
Pentru multi, comoditatea va predomina intotdeauna, iar sauna interioara ofera o solutie excelenta pentru cei care cer simplitate. Cu toate acestea, cei cu o latura creativa si o dorinta de diversitate vor putea sa experimenteze avantajele oferite de o sauna in aer liber.
 


 
 



Comentarii


Nu exista comentarii la acest articol. Fiti primul care comenteaza!



Parerea ta conteaza


Nume*
Email
(nu va fi facut public)
Comentariu*
Veuillez recopier le code:

«   »